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논문 기본정보

홍해삼(Stichopus japonicus) 치삼의 성장 및 면역증강을 위한 면역증강사료첨가제의 개발

논문 개요

기관명, 저널명, ISSN, ISBN 으로 구성된 논문 개요 표입니다.
기관명 NDSL
저널명 한국수산과학회지 = Korean journal of fisheries and aquatic sciences
ISSN 0374-8111,
ISBN

논문저자 및 소속기관 정보

저자, 소속기관, 출판인, 간행물 번호, 발행연도, 초록, 원문UR, 첨부파일 순으로 구성된 논문저자 및 소속기관 정보표입니다
저자(한글) 남궁진,안경진,여인규
저자(영문)
소속기관
소속기관(영문)
출판인
간행물 번호
발행연도 2015-01-01
초록 The juvenile red variant of the sea cucumber Stichopus japonicus is distributed worldwide. It is a valuable food source in Korea, China, and Japan. Major issues in farming the juvenile red variant sea cucumber include growth rates and disease resistance. In recent years, studies have focused on feed additives to enhance immune system and health. In this study, we used a common diet (CD), a nutritional diet (ND; mixed nutritional supplements), and an immunity diet (ID; mixed probiotics, spirulina, and levan) and compared the growth rates and immunity of juvenile red variant sea cucumbers fed the experimental diets for 12 weeks. The growth and survival rates in the ID group were significantly increased (P gt;0.05). This suggests that the feed additives positively influenced immunity and growth in the ID group. However, the immune activity was exhibit a stabilizing effect, and further investigation of immune effects is required.
원문URL http://click.ndsl.kr/servlet/OpenAPIDetailView?keyValue=03553784&target=NART&cn=JAKO201527359533332
첨부파일

추가정보

과학기술표준분류, ICT 기술분류,DDC 분류,주제어 (키워드) 순으로 구성된 추가정보표입니다
과학기술표준분류
ICT 기술분류
DDC 분류
주제어 (키워드) Red Sea cucumber,Immunostimulant,Probiotics,Spirulina,Levan