기업조회

본문 바로가기 주메뉴 바로가기

논문 기본정보

묘사분석에 의한 취반기기별 밥맛의 관능 프로필

논문 개요

기관명, 저널명, ISSN, ISBN 으로 구성된 논문 개요 표입니다.
기관명 NDSL
저널명 한국식품조리과학회지 = Korean Journal of Food Cookery Science
ISSN 2287-1780,2287-1772
ISBN

논문저자 및 소속기관 정보

저자, 소속기관, 출판인, 간행물 번호, 발행연도, 초록, 원문UR, 첨부파일 순으로 구성된 논문저자 및 소속기관 정보표입니다
저자(한글) 김동희,김희섭
저자(영문)
소속기관
소속기관(영문)
출판인
간행물 번호
발행연도 2007-01-01
초록 The purpose of this study was to provide the descriptive sensory profiles for cooked rice by various rice cookers, losing descriptive analysis. The rice samples cooked in an electric pressure cooker, and in pressure cooker B, were separated by roasted flavor, sweetness, burnt flavor, cooked rice flavor, moistness, cohesiveness, and chewiness using PCA. The rice cooked in pressure cooker A was harder and rougher, and showed grain wholesomeness, but it still had a cooked and burnt flavor. The rice cooked in a stone cooker and an electric rice cooker was less hard, and showed less grain wholesomeness, but it had a burnt, cooked rice, and less raw rice type of flavor. Finally, the RTE (ready-to-eat) rice showed more grain wholesomeness, and had more raw rice and sour flavor.
원문URL http://click.ndsl.kr/servlet/OpenAPIDetailView?keyValue=03553784&target=NART&cn=JAKO200706414140841
첨부파일

추가정보

과학기술표준분류, ICT 기술분류,DDC 분류,주제어 (키워드) 순으로 구성된 추가정보표입니다
과학기술표준분류
ICT 기술분류
DDC 분류
주제어 (키워드) sensory profile,rice cooker,cooked rice,descriptive analysis,RTE rice