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논문 기본정보

한우 등심의 위치별 조지방 함량 및 근내지방도 비교

논문 개요

기관명, 저널명, ISSN, ISBN 으로 구성된 논문 개요 표입니다.
기관명 NDSL
저널명 농업과학연구 = CNU Journal of agricultural science
ISSN 1225-2220,
ISBN

논문저자 및 소속기관 정보

저자, 소속기관, 출판인, 간행물 번호, 발행연도, 초록, 원문UR, 첨부파일 순으로 구성된 논문저자 및 소속기관 정보표입니다
저자(한글) 이철우,이한현,백준오,박준규,정사무엘,조철훈
저자(영문)
소속기관
소속기관(영문)
출판인
간행물 번호
발행연도 2015-01-01
초록 This study was conducted to make certain that the intramuscular fat score at 13th rib could represent the fat content of whole loin from Hanwoo in Korea beef grading system. A total 42 loins from 23 carcasses of grade $1^{{+}{+}}$ , 16 carcasses of grade $1^+$ , and 3 carcasses of grade 1 of Hanwoo were used for this study. The crude fat content and intramuscular fat score at the $1^{st}$ , $6^{th}$ , and $13^{th}$ rib, and the last lumbar position of loin were measured. The crude fat content was the highest at the $6^{th}$ rib of loin from the carcasses of grade $1^{{+}{+}}$ and $1^+$ (p $13^{th}$ rib of loin from the carcasses of $1^{{+}{+}}$ and $1^+$ and that were significantly higher than intramuscular fat scores at the $1^{st}$ rib and the last lumbar position of the loin. From the results, we conclude that the intramuscular fat score at the $13^{th}$ rib can represent the fat content of loin when meat graders decide the grade of Hanwoo carcass.
원문URL http://click.ndsl.kr/servlet/OpenAPIDetailView?keyValue=03553784&target=NART&cn=JAKO201519262931015
첨부파일

추가정보

과학기술표준분류, ICT 기술분류,DDC 분류,주제어 (키워드) 순으로 구성된 추가정보표입니다
과학기술표준분류
ICT 기술분류
DDC 분류
주제어 (키워드) Quality grade,Crude fat,Intramuscular fat score,Hanwoo