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논문 기본정보

한국거주 동남아 노동자의 국가별 푸드네오포비아와 한국음식 인식과의 관계 비교분석

논문 개요

기관명, 저널명, ISSN, ISBN 으로 구성된 논문 개요 표입니다.
기관명 NDSL
저널명 韓國食生活文化學會誌 = Journal of the Korean Society of Food Culture
ISSN 1225-7060,
ISBN

논문저자 및 소속기관 정보

저자, 소속기관, 출판인, 간행물 번호, 발행연도, 초록, 원문UR, 첨부파일 순으로 구성된 논문저자 및 소속기관 정보표입니다
저자(한글) 이경란,이은정
저자(영문)
소속기관
소속기관(영문)
출판인
간행물 번호
발행연도 2016-01-01
초록 This study analyzed the Food Neophobia Scale (FNS) and Korean food perception status of Southeast Asian workers living in South Korea in order to build up basic data to develop a desirable diet program. From our study, we found that FNS was higher in the order of Cambodian, Myanmar, Vietnamese, and Thai workers. Influential demographic factors for FNS were cooking possibility and place of residence. The mean scores of Cambodian workers ( $3.46{ pm}0.63$ ) regarding 'positive perception of cooking method, taste color' about Korean food were the highest among the four countries, followed by Vietnam ( $3.38{ pm}0.68$ ), Myanmar ( $3.26{ pm}0.50$ ), Thailand ( $3.09{ pm}0.64$ )workers(p
원문URL http://click.ndsl.kr/servlet/OpenAPIDetailView?keyValue=03553784&target=NART&cn=JAKO201615139872330
첨부파일

추가정보

과학기술표준분류, ICT 기술분류,DDC 분류,주제어 (키워드) 순으로 구성된 추가정보표입니다
과학기술표준분류
ICT 기술분류
DDC 분류
주제어 (키워드) FNS,Food Neophobia Scale,Southeast Asian workers,Korean food perception,dietary life