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논문 기본정보

인천지역 초, 중학교 영양(교)사의 식품 알레르기 관리 실태

논문 개요

기관명, 저널명, ISSN, ISBN 으로 구성된 논문 개요 표입니다.
기관명 NDSL
저널명 대한지역사회영양학회지 = Korean journal of community nutrition
ISSN 1226-0983,
ISBN

논문저자 및 소속기관 정보

저자, 소속기관, 출판인, 간행물 번호, 발행연도, 초록, 원문UR, 첨부파일 순으로 구성된 논문저자 및 소속기관 정보표입니다
저자(한글) 윤아름,이수경
저자(영문)
소속기관
소속기관(영문)
출판인
간행물 번호
발행연도 2016-01-01
초록 Objectives: Food allergy appears to be increasing in prevalence and can potentially result in significant damaging impact on children's mental and physical health. This study investigated how dietitians/nutrition teachers in Incheon, where a fatal fool allergy incidence occurred, manage food allergy issues in school lunch systems. Methods: A survey with a pre-tested questionnaire was conducted with 358 dietitians/nutrition teachers in Incheon area. The final analytical sample included questionnaire data from 208 study participants (58.1%). Statistical analyses used SPSS ver 19.0. Results: A total of 99.5% respondents reported having received food allergy education. The respondents showed a correction rate of the food allergy test slightly higher than 70%, where nutrition teachers and respondents working in elementary schools had correction rates higher than dietitians and those working in middle schools (p
원문URL http://click.ndsl.kr/servlet/OpenAPIDetailView?keyValue=03553784&target=NART&cn=JAKO201622341791308
첨부파일

추가정보

과학기술표준분류, ICT 기술분류,DDC 분류,주제어 (키워드) 순으로 구성된 추가정보표입니다
과학기술표준분류
ICT 기술분류
DDC 분류
주제어 (키워드) food allergy,child,school,dietitian,nutrition teacher