기업조회

본문 바로가기 주메뉴 바로가기

논문 기본정보

백삼 및 홍삼의 이화학적 특성 및 말로닐 진세노사이드 함량 비교

논문 개요

기관명, 저널명, ISSN, ISBN 으로 구성된 논문 개요 표입니다.
기관명 NDSL
저널명 생약학회지
ISSN 0253-3073,
ISBN

논문저자 및 소속기관 정보

저자, 소속기관, 출판인, 간행물 번호, 발행연도, 초록, 원문UR, 첨부파일 순으로 구성된 논문저자 및 소속기관 정보표입니다
저자(한글) 오명환,박영식,이환,김나영,장영부,박지훈,곽준영,박영순,박종대,표미경
저자(영문)
소속기관
소속기관(영문)
출판인
간행물 번호
발행연도 2016-01-01
초록 Korean ginseng (Panax ginseng C. A. Meyer) has been used as a traditional herbal medicine in East Asia and is very popular in the world, because of its health benefits. To comparison of pharmacological components and physiochemical properties between white and red ginseng from same body, we analyzed ginsenoside and malonyl ginsenoside, ash, crude lipid/protein, fatty acid, mineral contents, total/reducing sugar, and total phenolic and acidic polysaccharide contents. The general components did not show any significant difference between white and red ginseng. Whereas, the content of neutral ginsenoside $Rb_1$ , $Rb_2$ , Rc and Rd were higher in red ginseng than those of white ginseng. However, malonyl ginsenoside such as $m-Rb_1$ , $m-Rb_2$ , m-Rc and m-Rd in white ginseng were similar to neutral ginsenoside $Rb_1$ , $Rb_2$ , Rc and Rd in white ginseng and far higher than those of red ginseng. These results exhibit that malonyl ginsenosides were converted to neutral ginsenosides in steaming process for red ginseng. So, we suggest that malonyl ginsenoside are necessary to applies in ginsenoside analysis of Korean ginseng.
원문URL http://click.ndsl.kr/servlet/OpenAPIDetailView?keyValue=03553784&target=NART&cn=JAKO201612460476071
첨부파일

추가정보

과학기술표준분류, ICT 기술분류,DDC 분류,주제어 (키워드) 순으로 구성된 추가정보표입니다
과학기술표준분류
ICT 기술분류
DDC 분류
주제어 (키워드) Panax ginseng,Malonyl ginsenoside,Ginsenoside,White ginseng,Red ginseng,Physiochemical property