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논문 기본정보

식품류를 이용한 방사선 방호 효과 -버섯류의 당 생물학적인 특징중심으로-

논문 개요

기관명, 저널명, ISSN, ISBN 으로 구성된 논문 개요 표입니다.
기관명 NDSL
저널명 KSBB Journal
ISSN 1225-7117,
ISBN

논문저자 및 소속기관 정보

저자, 소속기관, 출판인, 간행물 번호, 발행연도, 초록, 원문UR, 첨부파일 순으로 구성된 논문저자 및 소속기관 정보표입니다
저자(한글) 김종수,안병권,최현숙,최두복,염정민,김숭평,이인성,조미자,차월석
저자(영문)
소속기관
소속기관(영문)
출판인
간행물 번호
발행연도 2015-01-01
초록 Radiation causes various pathophysiological alterations in living animals, and it causes death at high doses by multiple mechanisms, including direct DNA damage and indirect oxidative stress. The search for useful radioprotectors has been an important issue in the field of radiation biology. Ideal radioprotectors should have low toxicity and an extended window of protection. As many synthetic compounds have toxic side effects, the natural products have attracted scientific attention as radioprotectors. Natural products that have been recently shown to be effective with various biological activities were found to have radioprotective effect. The aim of this review is to summary the recent research of the radioprotective effects of natural foods, especially focused on the glycobiological properties of mushrooms.
원문URL http://click.ndsl.kr/servlet/OpenAPIDetailView?keyValue=03553784&target=NART&cn=JAKO201519262930375
첨부파일

추가정보

과학기술표준분류, ICT 기술분류,DDC 분류,주제어 (키워드) 순으로 구성된 추가정보표입니다
과학기술표준분류
ICT 기술분류
DDC 분류
주제어 (키워드) Radiation,Mushroom,Radioprotective food,Glycobiological properties