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논문 기본정보

신선초를 혼합한 과채주스의 알코올 대사 효소 활성에 미치는 영향

논문 개요

기관명, 저널명, ISSN, ISBN 으로 구성된 논문 개요 표입니다.
기관명 NDSL
저널명 KSBB Journal
ISSN 1225-7117,
ISBN

논문저자 및 소속기관 정보

저자, 소속기관, 출판인, 간행물 번호, 발행연도, 초록, 원문UR, 첨부파일 순으로 구성된 논문저자 및 소속기관 정보표입니다
저자(한글) 김민주,임상욱,안혜진,전정귀,강민정
저자(영문)
소속기관
소속기관(영문)
출판인
간행물 번호
발행연도 2016-01-01
초록 Excessive alcohol consumption can cause hangover symptoms, such as headache, drowsiness, dizziness, gastrointestinal distress, and anxiety. The aim of this study was to investigate alcohol metabolizing enzyme activities and antioxidant activities of fruit-vegetable juices containing Angelica keiskei prepared using a low speed masticating juicer in vitro. The acceleration rate of alcohol dehydrogenase (ADH) by A. keiskei-cherry tomato juice (ACJ) and A. keiskei-green grape juice (AGJ) were $163.8{ pm}4.3%$ and $148.2{ pm}6.9%$ , respectively. The acceleration rate of aldehyde dehydrogenase (ALDH) by ACJ and AGJ were $185.6{ pm}9.5%$ and $161.1{ pm}4.8%$ , respectively. Total polyphenol of ACJ and AGJ were $111.1{ pm}1.6mg/dL$ and $100.8{ pm}2.9mg/dL$ , respectively. DPPH radical scavenging activities of ACJ and AGJ were $62.0{ pm}0.5%$ and $61.3{ pm}0.4%$ , respectively. Thus, these results indicate that alcohol degrading enzyme activities can be enhanced by fruitvegetable juices containing A. keiskei.
원문URL http://click.ndsl.kr/servlet/OpenAPIDetailView?keyValue=03553784&target=NART&cn=JAKO201613360957384
첨부파일

추가정보

과학기술표준분류, ICT 기술분류,DDC 분류,주제어 (키워드) 순으로 구성된 추가정보표입니다
과학기술표준분류
ICT 기술분류
DDC 분류
주제어 (키워드) Juice,Angelica keiskei,Cherry tomato,Green grape,Alcohol