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논문 기본정보

물리적 연육 처리 및 강화약쑥 첨가에 따른 계육 너비아니의 저장 안정성에 미치는 영향

논문 개요

기관명, 저널명, ISSN, ISBN 으로 구성된 논문 개요 표입니다.
기관명 NDSL
저널명 한국식품조리과학회지 = Korean Journal of Food Cookery Science
ISSN 2287-1780,2287-1772
ISBN

논문저자 및 소속기관 정보

저자, 소속기관, 출판인, 간행물 번호, 발행연도, 초록, 원문UR, 첨부파일 순으로 구성된 논문저자 및 소속기관 정보표입니다
저자(한글) 황고은,김현욱,송동헌,김천제,전기홍,김영붕,최윤상
저자(영문)
소속기관
소속기관(영문)
출판인
간행물 번호
발행연도 2016-01-01
초록 Purpose: The purpose of this study was to investigate the effects of mechanical processing (tumbler, tenderizer, injector) and Ganghwa mugwort extracts (GM) on the stability of chicken Neobiahni during storage for 10 days at $4^{ circ}C$ . Six treatments of chicken Neobiahni were manufactured with the following conditions: CON (tumbler), CON-A (tumbler + 0.2% GM), T1(tenderizer) T1-A (tenderizer + 0.2% GM), T2 (injector), T2-A (injector + 0.2% GM). Methods: The pH, POV, TBA, and sensory characteristics of chicken Neobiahni during storage for 10 days at $4^{ circ}C$ were measured in triplicate. Results: The pH of chicken Neobiahni was in the range of 6.00-6.37, with the highest values in the treatments containing GM (CON-A, T1-A, T2-A). Mechanical processing had no significant effects during storage. The color values (lightness, redness, and yellowness) did not differ significantly in all chicken Neobiahni samples, whereas storage time had a significant effect (p
원문URL http://click.ndsl.kr/servlet/OpenAPIDetailView?keyValue=03553784&target=NART&cn=JAKO201620341076541
첨부파일

추가정보

과학기술표준분류, ICT 기술분류,DDC 분류,주제어 (키워드) 순으로 구성된 추가정보표입니다
과학기술표준분류
ICT 기술분류
DDC 분류
주제어 (키워드) Neobiahni,Ganghwa mugwort,mechanical processing,chicken,rancidity