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논문 기본정보

농식품자원의 비타민 D 함량 조사

논문 개요

기관명, 저널명, ISSN, ISBN 으로 구성된 논문 개요 표입니다.
기관명 NDSL
저널명 한국식품영양학회지 = The Korean journal of food and nutrition
ISSN 1225-4339,
ISBN

논문저자 및 소속기관 정보

저자, 소속기관, 출판인, 간행물 번호, 발행연도, 초록, 원문UR, 첨부파일 순으로 구성된 논문저자 및 소속기관 정보표입니다
저자(한글) 지수현,장미영,최정연,최용민,김영국
저자(영문)
소속기관
소속기관(영문)
출판인
간행물 번호
발행연도 2015-01-01
초록 Vitamin D contents in agricultural products and foods were quantified by high performance liquid chromomatography (HPLC) with a UV/Vis detector, using external standard methods. The results were confirmed with liquid chromatography tandem mass spectrometry (LC-MS/MS). After homogenization, samples were hydrolyzed by direct alkali saponification. Thereafter, fat-soluble components were extracted with n-hexane containing 0.01% butylated hydroxytoluene (BHT). Vitamin D contents in cereals were found to be in the range of $1.882{ sim}4.856{ mu}g/100g$ . Juda's ear and oak mushroom contained high amounts of vitamin D, at 363.85 and $199.42{ mu}g/100g$ of edible portion, respectively.
원문URL http://click.ndsl.kr/servlet/OpenAPIDetailView?keyValue=03553784&target=NART&cn=JAKO201507964682616
첨부파일

추가정보

과학기술표준분류, ICT 기술분류,DDC 분류,주제어 (키워드) 순으로 구성된 추가정보표입니다
과학기술표준분류
ICT 기술분류
DDC 분류
주제어 (키워드) vitamin D,agricultural products and foods,food composition table