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논문 기본정보

경남 사천지역 고등학생들의 학교급식 잔반에 영향을 미치는 요인에 관한 연구

논문 개요

기관명, 저널명, ISSN, ISBN 으로 구성된 논문 개요 표입니다.
기관명 NDSL
저널명 東아시아食生活學會誌 = Journal of the East Asian Society of Dietary Life
ISSN 1225-6781,
ISBN

논문저자 및 소속기관 정보

저자, 소속기관, 출판인, 간행물 번호, 발행연도, 초록, 원문UR, 첨부파일 순으로 구성된 논문저자 및 소속기관 정보표입니다
저자(한글) 박서영,최예지,김성희
저자(영문)
소속기관
소속기관(영문)
출판인
간행물 번호
발행연도 2015-01-01
초록 This study was undertaken to identify factors affecting school food waste generation using a questionnaire. The subjects were 254 high school students (male; 156, female; 98) in Sacheon, Gyeongnam divided into three groups of low ( ${ leq}1/week$ ), moderate (2~3/week), and high ( ${ geq}4/week$ ) according to the frequencies of food waste. The questionnaires consisted of general characteristics, anthropometric values, dietary habits, health-related behaviors, self-perceptions of food waste, snacking patterns, and nutrition knowledge. The main reasons behind food waste were 'too much food' in the low (20.9%) and moderate (32.2%) groups, and 'no appetite' in the high group (p fish (18.6%) gt; vegetables (14.0%) in the low group, rice (54.2%) gt; Kimchi/vegetables (15.3%) in the moderate group, rice (56.0%) gt; vegetables (20.0%) gt; Kimchi (16.0%) in the high group (p
원문URL http://click.ndsl.kr/servlet/OpenAPIDetailView?keyValue=03553784&target=NART&cn=JAKO201526649812173
첨부파일

추가정보

과학기술표준분류, ICT 기술분류,DDC 분류,주제어 (키워드) 순으로 구성된 추가정보표입니다
과학기술표준분류
ICT 기술분류
DDC 분류
주제어 (키워드) High school students,school food waste,frequencies of food waste