서양민들레의 항산화능이 저장 기간 동안 유과의 품질특성에 미치는 효과
기관명 | NDSL |
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저널명 | 韓國食生活文化學會誌 = Journal of the Korean Society of Food Culture |
ISSN | 1225-7060, |
ISBN |
저자(한글) | 김경미,장영윤,이재준,오희경 |
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저자(영문) | |
소속기관 | |
소속기관(영문) | |
출판인 | |
간행물 번호 | |
발행연도 | 2014-01-01 |
초록 | This study investigated the antioxidant effect of Taraxacumofficinale on the qualitycharacteristics of Yugwa during storage. Total polyphenol content was higher than total flavonoid content. DPPH radical scavenging activity and antioxidative index of Taraxacum officinale ethanol extracts were significantly (p |
원문URL | http://click.ndsl.kr/servlet/OpenAPIDetailView?keyValue=03553784&target=NART&cn=JAKO201421153787973 |
첨부파일 |
과학기술표준분류 | |
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ICT 기술분류 | |
DDC 분류 | |
주제어 (키워드) | Taraxacum officinale,Yugwa,quality characteristics,storage period,antioxidant ability |